Podobno cierpię na ortoreksję, wiecie? I chyba coś w tym jest, ale nie jest aż tak źle, jak mogłoby się wydawać. Jednak zdrowe odżywianie i różne wariacje dietetyczne są mi bliskie. A ostatnio co nieco pobuszowałam w Auchanie i oto co upolowałam:
1. Mąki bezglutenowe:
-mąka gryczana - ostatnio mój ulubieniec, wychodzi z niej super chleb bezjajeczny, bezglutenowy i bezdrożdżowy
-mąka z cieciorki - to dla mnie nowości, ale już wypróbowana - całkiem ciekawy smak, czy to jak piekę z nią chleb czy naleśniki (a wychodzą złote! :) )
-mąka ziemniaczana - głównie do chleba z mąki gryczanej w odpowiednich proporcjach
2. Czerwony ryż bio - to dla mnie też nowość, bo już z różnym ryżem się spotykałam... dziki, brązowy, paraboiled... a tu patrzę, czerwony! Nigdy nie słyszałam i w sumie jeszcze nawet nie wypróbowałam... może ktoś już ma z nim jakieś doświadczenie i wie z czym najlepiej smakuje i ile go gotować? :)
3. Sok z Acai - też stoi jeszcze nie otwarty, wzięłam właściwie dla spróbowania, ale obawiam się, że będzie mało Acai w Acai...
4. Młody jęczmień - bez niego ostatnio ani rusz! :)
1. Mąki bezglutenowe:
-mąka gryczana - ostatnio mój ulubieniec, wychodzi z niej super chleb bezjajeczny, bezglutenowy i bezdrożdżowy
-mąka z cieciorki - to dla mnie nowości, ale już wypróbowana - całkiem ciekawy smak, czy to jak piekę z nią chleb czy naleśniki (a wychodzą złote! :) )
-mąka ziemniaczana - głównie do chleba z mąki gryczanej w odpowiednich proporcjach
3. Sok z Acai - też stoi jeszcze nie otwarty, wzięłam właściwie dla spróbowania, ale obawiam się, że będzie mało Acai w Acai...
4. Młody jęczmień - bez niego ostatnio ani rusz! :)
Jestem ciekawa tego czerwonego ryżu ale przyznam że najbardziej to kocham dziki ryż :D
OdpowiedzUsuńCiekawe te nowości. Też lubię eksperymentować z jedzeniem, zwłaszcza takim zdrowym. :-)
OdpowiedzUsuńO, muszę kupić młody jęczmień:)
OdpowiedzUsuń